Història

CLUB NÀUTIC DE SANT POL DE MAR

El Club Nàutic de Sant Pol de Mar és una entitat esportiva privada, sense ànim de lucre, situada a la platja de la vila que duu el mateix nom. Va èsser fundat l’any 1.962 per un grup d’entusiastes practicants de l’esport de la vela i és doncs, ben a prop de cumplir el seus primers cinquanta anys de vida.

Al llarg de la seva història aquesta entitat ha dirigit els seus esforços d’una banda cap a la pràctica entre els seus consocis de la vela lleugera, principalment de les classes patí a vela, vaurien i optimist i d’altre, cap a la formació i promoció d’aquest esport entre les joves generacions amb la creació d’una Escola de Vela que, any rera any, ha merescut el reconeixement de la Federació Catalana en fer-l’hi entrega de la seva màxima distinció, la “Vela d’Or” per la dedicació i esforços abocats en aquesta tasca, els anys 1995, 1998, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 i 2009.
Cal destacar també la celebració, ininterrompudament des de l’any de la fundació del Club, del Trofeu Furest (in memoriam) que s’ha convertit en una clàssica del Patí a Vela i que aplega, any rera any, un bon nombre de regatistes que no obliden èsser presents en aquestes dates.

Des de la seva fundació, el Club Nàutic de Sant Pol de Mar ha dut a terme cursos d’iniciació a la vela per a nens i nenes, tan per a socis de la pròpia entitat com per alumnes de les Escoles locals o estiuejants, comptant en aquests darrers casos amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Vila.
Els nens i nenes són introduïts en els coneixements teòrics i pràctics d’aquest esport. La nostra Escola de Vela compte amb una flota d’Optimist, que és l’embarcació més adequada per iniciar als futurs regatistes en els secrets de la navegació

Al marge de les activitats esmentades dins del món de la vela, el Club duu a terme moltes altres activitats esportives i socials, centrades especialment en la temporada d’estiu.

Així, s’organitzen campionats de pesca, sortides per mar, batejos de mar, i competicions d’altres esports com són el futbol-sala i el beach-tennis que els darrers anys ha agafat una gran volada, aplegant un bon nombre de socis disposats a gaudir del mar i la platja.

Igualment són tradicionals els trofeus de dòmino, parxís, canasta i altres jocs de taula.

Entre els actes socials cal destacar-hi la tradicional revetlla del mes d’agost, el Sopar de Pescadors o la Festa de Cloenda i repartiment de premis de la temporada d’estiu, que es celebra a finals de setembre.

Comments are closed